ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα του Νεφρού, εορτάζεται στις 14 Μαρτίου, είναι μιαπαγκόσμια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει το κοινό για τη σημασία της πρόληψης και της αντιμετώπισης των νεφρικών παθήσεων.
Οι νεφροί αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα όργανα του ανθρώπινου σώματος, καθώς είναι υπεύθυνοι για τη φιλτράριση του αίματος και την εξάλειψη των αποβλήτων και των τοξινών. Η νεφρική λειτουργία επηρεάζεται επίσης από διάφορες παθήσεις και παράγοντες, όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, οι κακές διατροφικές συνήθειες και η κατανάλωση αλκοόλ.
Η πρόληψη είναι το κλειδί για τη διατήρηση της υγείας των νεφρών μας. Απλά μέτρα, όπως η υγιεινή διατροφή, η επαρκή ενυδάτωση, η αποφυγή του καπνίσματος και η τακτική άσκηση μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των νεφρικών παθήσεων.
Επίσης, το γενικό τσεκάπ του οργανισμού μας και η επίσκεψη στον οικογενειακό ιατρό μία φορά τον χρόνο μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.
Παγκοσμίως, περισσότερα από 850 εκατομμύρια άτομα πάσχουν από νεφρικές παθήσεις.
Είναι σε εξέλιξη η έναρξη μίας παγκόσμιας…Παρακαλώ διαβάστε τη συνέχεια